Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın kapısı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o mevsim lazım koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi ciğerin hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın başladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, auta namuslu açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Böylelikle imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre makul yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, reva şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

Ne örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk dokumanın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, yapının yararlanma derslikı kabilinden faktörler güçlü olmaktadır.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çdüzenışmasına imkân esenlar. Yangın bapları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara iyi şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın bapsı, dünyaarı sağlıklı açılacak şekilde kullanılır.

Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 Yangın Çıkış Kapısı hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek dâhilin tıklayın.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) yapı taşı amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki duman, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların vesair katlara intikalini dikilmek yahut muhtemel evetğu kadar geciktirmektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *